ZPH ARGO Sp. z o.o. realizuje projekt pt. Wzrost konkurencyjności firmy ARGO dzięki wdrożeniu innowacji

2025-01-20

ZPH ARGO Sp. z o.o. realizuje projekt pt. Wzrost konkurencyjności firmy ARGO dzięki wdrożeniu innowacji

 

Zakład Produkcyjno-Handolowy "ARGO" Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością realizuje projekt pod tytułem „Wzrost konkurencyjności firmy ARGO dzięki wdrożeniu innowacji wynikającej z przeprowadzonego audytu i opracowanej strategii wzorniczej”. Na realizację niniejszego projektu ZAKŁAD PRODUKCYJNO-HANDLOWY "ARGO" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ otrzymała dotację z Unii Europejskiej w ramach programu Fundusze Europejskie dla Polski Wschodniej 2021-2027.

Działania, które będą realizowane w ramach projektu:

ARGO zleciło przeprowadzenie audytu wzorniczego rozumianego jako całościowa analiza działalności przedsiębiorstwa pod względem potencjału i potrzeb wzorniczych. Opracowana na podstawie audytu strategia wzornicza zawiera rekomendacje odnośnie dalszych działań związanych ze stosowaniem wzornictwa w firmie w zakresie poszczególnych obszarów działalności. Przedmiotem projektu będzie wdrożenie rekomendacji wynikających ze strategii wzorniczej w postaci zaprojektowania i wdrożenia cukierków w formie dropsa z aromatem kapsułkowym i kwasem otoczkowanym oraz w postaci zakupu środków trwałych.

 

Grupy docelowe:

Grupa docelowa obejmuje klientów indywidualnych oraz klientów biznesowych. Dzięki wdrożeniu produktu o unikalnych w skali rynku cechach firma będzie w stanie wykreować i budować profesjonalną, własną markę pozycjonowaną w średnim/ wysokim segmencie rynkowym. Planowany do zaprojektowania projekt w pełni wpisuje się w bieżące trendy rynkowe i oczekiwania odbiorców. Z uwagi na bogate doświadczenie firmy ARGO na rynku produkcji wyrobów w systemie private-label należy także założyć, że planowany do zaprojektowania produkt będzie przeznaczony także dla odbiorców w produkcji kontraktowej i hurtowej.

 

Cele projektu:

Celem projektu jest wprowadzenie na rynek innowacji produktowej – cukierków w formie dropsów z aromatem kapsułkowym i kwasem otoczkowanym w ramach opracowanego i wdrożonego procesu wzorniczego obejmującego stworzenie szczegółowego projektu wzorniczego, który skupi się na opracowaniu cech technicznych, użytkowych i estetycznych produktu.

Efekty, rezultaty projektu:

Końcowym rezultatem projektu będzie wprowadzenie do produkcji nowego produktu - cukierków w formie dropsów z aromatem kapsułkowym i kwasem otoczkowanym. Projekt przyczyni się do wzmocnienia pozycji firmy na rynku oraz zwiększenia satysfakcji klientów.

 

#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie 

Wartość projektu: 9 975 524,77 zł 

Wysokość wkładu z Funduszy Europejskich: 2 999 945 zł